Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Peticija podrške za Spasićevu i Bojovića

Udruženje novinara Srbije saopštilo je da je 250 novinara za jedan dan potpisalo peticiju protiv tajnog suđenja Jeleni Spasić i Miloradu Bojoviću, novinarki i uredniku novosadskog lista "Nacionalni građanski".

Završena bibliografija Ive Andrića

Bibliografija Ive Andrića, izrađena povodom stogodišnjice objavljivanja prvog Andrićevog rada i pedesetogodišnjice od primanja Nobelove nagrade za književnost, biće poklonjena naučnim i narodnim bibliotekama kao i nacionalnim ustanovama u inostranstvu.

Dačić: Maloletnici su prvi napali policajca

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da je navodno postupanje policijskih službenika koji su pretukli četvoricu petnaestogodišnjaka na Rotkvariji neprihvatljivo, ali tvrdi da su incident izazvali maloletnici.

Isključenja struje za 19. oktobar

Delovi Novog Sada, Budisave, Nemanovca i Pejićevih salaša, kao i Sremskih Karlovaca, Banoštora, Čerevića, Beočina, Sremske Kamenice, Kovilja i Rakovca u sredu, 19. oktobra neće imati struje.

Ombudsman: Profesorica je znala šta radi

Kancelarija pokrajinskog ombudsmana po službenoj dužnosti pokrenula je postupak protiv profesorice Srednje mašinske škole Jelene Popović Ivanović zbog izazivanja mržnje preko društvene mreže "Fejsbuk".

Grad izbacuje vrhunskog umetnika iz ateljea

Prinudno izbacivanje ličnih stvari iz ateljea slikara Milana Kešelja pomereno je za tri meseca, ali ukoliko Grad nastavi da se oglušava o apele umetničkih udruženja, slike nagrađivanog Kešelja završiće na ulici.

Studenti prevareni nepostojećim masterom?

Grupa novosadskih studenata uplatila je prošle akademske godine prvu ratu školarine za master studije na Fakultetu "Janićije i Danica Karić", ali ni nakon godinu dana predavanja nisu počela.

Tri kapitalna izdanja "Prometeja"

Novosadski "Prometej" pojaviće se na 56. Beogradskom međunarodnom sajmu knjiga sa tri kapitalna izdanja, dve knjige akademika Dinka Davidova "Sentandreja srpske povesnice" i "Srpska stematografija" i monografijom Bogdana Janjuševića "Stambena arhitektura vojvođanskih gradova".